fbpx

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet 1363 1364 Näringslivet Falkenberg

Vänner,

Det är märkliga tider vi lever i. För bara en dryg månad sedan träffades vi på vår Näringslivsdag och blev fyllda av inspiration och framtidshopp. Nu i mitten av april ser vår tillvaro mycket annorlunda ut. Vi är alla påverkade, på ett eller annat sätt, av den pandemi som dragit över hela vår planet. Några har tappat nästan alla sina kunder, andra har mycket mer att göra än vanligt, ingen av oss vet hur vi kommer påverkas framöver och hur länge vi måste leva med ovissheten.

Just nu görs väldigt mycket, på många fronter, för att möta de svårigheter som uppstått för oss företagare, både nationellt och lokalt. Falkenbergs kommun tog ett fantastiskt bra och snabbt initiativ och gav ut värdecheckar till sin personal som kan användas lokalt hos alla näringsidkare i kommunen. Krögarna var snabba och erbjöd 150 kr i presentcheck till de som utnyttjat sina kort hos dem. Reko Ring exploderar och har en mångdubbling av kunder som vill handla närproducerat, högkvalitativt och säkert. Byggföretagen lånar ut personal till varandra, restaurangägare äter hos varandra, vi bygger plattformar tillsammans för att gemensamt hitta nya kunder. Överallt ser vi Falkenbergsandan när den är som bäst.

Vår förhoppning är att vi under tiden vi inte kan träffas och nätverka som vi brukar, ändå kan finnas här för varandra. Vår ambition är att försöka skapa digitala möjligheter och mötesplatser, där vi tillsammans kan försöka lyfta oss till nästa nivå. För jag är fullkomligt övertygad om att det är tillsammans vi tar oss igenom det här och genom att hjälpa varandra, blir vi som samhälle starkare, tryggare och robustare.

Med det önskar jag er alla en skön och frisk vår och hoppas att ni hör av er till oss i Näringslivet eller varandra med glada tillrop och idéer till nya härliga samarbeten.

 

Med varma hälsningar,
Lotta Peltoarvo
Ordförande Näringslivet Falkenberg

Bli medlem

Näringslivet Falkenberg är ett aktivt forum för många företagare och vi blir gärna ännu fler.

Utskick - ja tack!

Vill du ta del av våra kostnadsfria utskick via e-post och följa vad vi gör? Registrera dig genast!

    Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.
    Integritetspolicy