fbpx

Det är en konst att lyfta tillsammans!

Det är en konst att lyfta tillsammans!

Det är en konst att lyfta tillsammans! 1900 399 Näringslivet Falkenberg

Ordet ”tillsammans” tycker jag är oerhört fint. För mig har det alltid varit viktigt att genomföra saker tillsammans med andra. Känslan när man lyckas blir så mycket större och det är roligt att få dela glädje och framgång med fler. När jag tänker tillbaka på hur jag genom åren jobbat med t ex revyn så har alltid lagarbete varit viktigt för oss. Många revyer hade någon enskild person som skrev alla texter medan vi själva satte en stor ära i att göra våra flesta texter tillsammans och gemensamt skriva under dem med vårt revynamn. Så gjorde vi i Krogsered 1982 och gör även i Falkenberg 2019. Självklart har vi utvecklat och moderniserat vårt arbetssätt genom åren men i grunden är det samma tanke – vi skriver revyn tillsammans.

När jag funderar lite på varför det är så viktigt att göra saker tillsammans så minns jag en tidig händelse som nog präglat mig mycket mer än man kan tro. Jag hade en god vän som höll på med att bygga om hemma i Tröingeberg och behövde ha upp en stor bärande balk tvärs över rummet för att så att säga hålla ihop huset. Han kunde omöjligt få upp den själv och det var svårt att lösa det med maskinell hjälp eftersom det var så trångt. Han ringde då in ett antal goda vänner som samlades i hans hus en tidig söndagsförmiddag. Vi var åtta personer och de flesta av oss gick fram till balken för att känna på den och själva försöka lyfta den – dock utan att lyckas. Vi kunde knappt ens rubba den. Vi skrattade lite uppgivet och konstaterade att det här går aldrig och jag vill minnas att jag även hörde någon yppa det lite klassiskt negativa Falkenbergsuttrycket ”det gaur inte”.  Då hände det något viktigt. En i gänget som inte gjort så mycket väsen av sig än frågade om vi inte skulle testa att lyfta balken tillsammans och sa lite lagom småförnuftigt att han trodde att det var därför vi var så många i rummet. Alla tittade på varandra, log lite generat och gick sen fram med beslutsamma steg och lyfte snabbt upp balken – TILLSAMMANS.

Tillsammansskap kan uträtta storverk och det har inte minst våra fem olika Broa Över- och Broa Vidare-projekt som genomförts i Falkenberg genom åren visat. Det har varit ett stort nöje att tillsammans med Tomas Enhager få leda dessa projekt med hundratals driftiga och nätverkande nyckelpersoner som verkligen gjort skillnad. Nu till vintern har jag fått förtroendet att leda ett nytt spännande projekt kallat Nästa Nivå Falkenberg där 120 personer ska hjälpas åt med att ta Falkenberg till nästa nivå. Framgång är inte självklart utan vi måste fortsätta jobba hårt för att utvecklas och det kommer vi lyckas med om vi bara gör det tillsammans.


Magnus Wernersson
Styrelseledamot i Näringslivet Falkenberg
och VD för Falkenbergsrevyn & Wernersson Idé 

 

Har du tankar eller synpunkter till oss i styrelsen är du välkommen att kontakta mig

Tel: 070-538 38 86
E-post: magnus@wernerssonide.se

 

Bli medlem

Näringslivet Falkenberg är ett aktivt forum för många företagare och vi blir gärna ännu fler.

E-post utskick

Vill du ta del av våra e-post utskick, registrera dig genom att klicka på Registrera knappen.

    Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.
    Integritetspolicy