fbpx

Fram för de biomarina näringarna - läge och framtid i Halland

21jun10:3011:30Fram för de biomarina näringarna - läge och framtid i Halland

Aktivitetsinfo

Ett webbinarium om de biomarina näringarna med fokus på Halland

Online – 21 juni kl. 10.30-11.30

Halland goda förutsättningar att utveckla den blå bioekonomin. Bara fastlandskusten är 48 mil och till det kommer många sjöar och åar. Länet har också en lång tradition av både fiske och livsmedelsindustri. Nu intensifieras regionens arbete för att bygga innovativa biomarina näringar för framtiden. Välkommen att höra mer.

Med blå bioekonomi menar vi ett hållbart nyttjande och utveckling av förnybara naturresurser från salt- och sötvatten. Sektorn har stor potential och beräknas utgöra en allt större del av ekonomin i EU. Idag sker en stor innovativ utveckling på området.

Nuläge och framtidsdiskussion

Under det här webbinariet presenteras kort kartläggningar av de biomarina näringarna i i Västsverige som genomförts inom  projektet Samverkansplattformen för biomarina näringar. Framför allt fokuserar vi på nuläget i Hallands län, både kring dess näringsliv och kring den vattenbruksplan som nu tas fram av Länsstyrelsen i Halland. Slutligen gör vi en kort framåtblick. Vad behövs framåt för att driva utvecklingen mot en hållbar blå bioekonomi i Halland och Västra Götaland?

Medverkar gör: David Andersson näringslivsstrateg och Hans Bergsten, tidigare utvecklingsledare, Region Halland, Hanna Sallén Lennerthson, naturvårdshandläggare, Länstyrelsen i Hallands län och Morgan Skarin från Blue Fields samt Maria Elehn, projektledare Innovatum Science Park.

Målgrupp

Kanske driver du ett företag inom de marina näringarna eller inom livsmedel? Eller är du teknikleverantör eller investerare som ser potential inom den blå bioekonomin? Eller arbetar du inom politiken eller som tjänsteman med planering, vatten eller vattenbruk? Det viktiga är att du är nyfiken på hur vi kan utveckla innovativa näringar inom den blå bioekonomin framöver.

Varmt välkommen!

MER INFO & ANMÄLAN >>>

Tid

20230606 10:30 - 11:30(GMT+02:00)

Bli medlem

Näringslivet Falkenberg är ett aktivt forum för många företagare och vi blir gärna ännu fler.

Utskick - ja tack!

Vill du ta del av våra kostnadsfria utskick via e-post och följa vad vi gör? Registrera dig genast!

  När du besöker vår webbplats kan den lagra information via din webbläsare från specifika tjänster, vanligtvis i form av cookies. Här kan du ändra dina sekretesspreferenser. Det är värt att notera att blockering av vissa typer av cookies kan påverka din upplevelse på vår webbplats och de tjänster vi kan erbjuda.
  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.